Penne met spinazie-walnootpesto en garnalen

Penne met spinazie-walnootpesto

en garnalen

Benodigdheden


  • 50 g PS. life penne (verkrijgbaar in onze webshop)
  • 150-200 g garnalen
  • 200 g courgette
  • ½ el olijfolie
  • Snufje paprikapoeder
  • Takje verse basilicum
  • Peper
  • Zout






Bereiding


Bereid de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bewaar een kopje pasta water. Doe ondertussen alle ingrediënten voor de pesto in een keukenmachine of maal fijn met een staafmixer. Breng de garnalen op smaak met paprikapoeder, peper en zout. Verhit de olijfolie in een pan en bak de garnalen gaar. Zet apart, snijd de courgette in halve plakjes en bak in dezelfde pan de courgette circa 5 minuten. Voeg de pesto, samen met de penne en het pasta water toe aan de courgette en meng goed door elkaar. Verhit nog circa 5 minuten en serveer met de garnalen en basilicum.

Terug naar receptenpagina

Pesto


  • 20 g walnoten
  • 15 g Parmezaanse kaas
  • 30 g verse spinazie
  • 1 tl citroensap
  • ½ teentje knoflook
  • 1 el olijfolie
  • Snufje oregano
  • Peper
  • Zout

Voedingswaarde


Energie

695 Kcal


Vet

35,9 g


Koolhydraten

24,7 g


Vezels

17,8 g


Eiwitten

59,3 g

Share by: