Auberginepizzaatjes met tomaat en mozzarella

Auberginepizzaatjes met tomaat

en mozzarella

Benodigdheden


  • 90-100 g mozzarella light in stukjes
  • 3 grote plakken aubergine
  • 10 kerstomaatjes, gehalveerd
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 klein teentje knoflook, geperst
  • 1 el olijfolie
  • ½ tl oregano
  • Handje verse basilicum
  • Peper
  • Zout






Bereiding


Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Bestrijk de plakken aubergine met een halve eetlepel olijfolie en leg ze op de bakplaat. Bestrooi met peper en zout en plaats voor circa 15 minuten in de voorverwarmde oven. Fruit de knoflook in de overige olijfolie en voeg de tomatenpuree, tomaatjes en oregano toe. Haal de bakplaat uit de oven en verdeel de tomaatjes en de mozzarella over de aubergine. Plaats de bakplaat nog voor circa 5 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is en een beetje bruin kleurt. Garneer met de verse basilicum.


Tip: Ook lekker met een beetje tonijn, zalm of stukjes kip. Gebruik 40-50 g en bak dit samen met de tomaatjes. Halveer dan de hoeveelheid mozzarella.

Terug naar receptenpagina

Voedingswaarde


Energie

310 Kcal


Vet

19,1 g


Koolhydraten

12,4 g


Eiwitten

19,9 g

Share by: